Jehněcí maso na víně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 116×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jehněcí maso na víně ingredience:
600g jehněčího masa, 6 lžic oleje, 2 lžíce másla, 300g kořenové zeleniny, cibule, 5 zrnek pepře a nového koření, bobkový list, lžička octa, 2dl červeného vína, mouka na zaprášení, sůl
Jehněcí maso na víně postup:
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a spolu s očištěnou zeleninou ji osmahneme na rozehřátém olejí a másle. Přidáme maso, opečeme je, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet, nádobu přikryjeme a zvolna dusíme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, pak zalijeme vodou a dobře provaříme. Šťávu přecedíme, zalijeme vínem a necháme přejít var.Fotografie
Ohodnoťte recept "Jehněcí maso na víně"
Zkuste také
Reklama