Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Jehněcí maso na víně

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: Lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Jehněcí maso na víně ingredience:

600g jehněčího masa, 6 lžic oleje, 2 lžíce másla, 300g kořenové zeleniny, cibule, 5 zrnek pepře a nového koření, bobkový list, lžička octa, 2dl červeného vína, mouka na zaprášení, sůl

Jehněcí maso na víně postup:

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a spolu s očištěnou zeleninou ji osmahneme na rozehřátém olejí a másle. Přidáme maso, opečeme je, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet, nádobu přikryjeme a zvolna dusíme, až je maso měkké. Maso vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, pak zalijeme vodou a dobře provaříme. Šťávu přecedíme, zalijeme vínem a necháme přejít var.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Jehněcí maso na víně"

Stav hlasování: 2.6/5 (110 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Jehněcí maso na víně ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Skopové, telecí a jiné maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci