Pikantní čínská nudlová polévka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 500×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pikantní čínská nudlová polévka ingredience:
kuřecí vývar (i z kostky)
žampiony nakrájené na plátky
hrášek
cibule
olej
karí koření
zázvor (čerstvý nebo mletý sušený)
chilli
worchester
čínské vaječné nudle
Pikantní čínská nudlová polévka postup:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a poté přídáme žampiony a hrášek. Opékame pár minut, aby žampiony změkly. Poté přidáme strouhaný zázvor (asi 3 cm velký kousek) a ještě krátce orestujeme. Pokud nemáme čerstvý zázvor, přidáme mletý sušený (asi 1/2 lžičky). Dále přidáme 1 lřičku karí a zalijeme vývarem. Necháme pár minut povařit a na závěr přidáme chilli dle chuti a dochutíme solí a troškou worchestru. Čínské nudle můžeme uvařit buď zvlášť, nebo rovnou v polévce. Většinou se vaří kolem 2 minut. V případě, že máme instantí nudle, dáme je rovnou do misek a zalijeme hotovou polévkou.Polévku můžeme obměnit nebo zpestřit různými druhy zeleniny. Např. na nudličky nakrájenou mrkví, čerstvým pórkem, nebo místo žampionů zkusit některé tradiční houby asijské kuchyně.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pikantní čínská nudlová polévka"
Zkuste také
Reklama