Dnes je Neděle 24.11.2024 a svátek má Emílie | V databázi máme 4 808 receptů


Nakládaný hermelín se špekáčkama

Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Nakládaný hermelín se špekáčkama ingredience:

Hermelín
špekáčky
DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny)
cibule (hodně)
česnek
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř
nakládaná kapie i s nálevem
Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs)
feferonka (já jsem použil sterilizovanou)
olej

Nakládaný hermelín se špekáčkama postup:

Připravíme si nálev - přiměřeně vody ve které jsme rozvařili (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- necháme prochladnout; hermelín si nakrájíme na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnáme je do nádoby, prokládáme česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé to potom zalijeme prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, také použijeme nálev z kapie a trochu oleje.

Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlijeme trochu nálevu a celé jsme to mohli podávat jako salát.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Nakládaný hermelín se špekáčkama"

Stav hlasování: 2.7/5 (28 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Nakládaný hermelín se špekáčkama ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Bezmasá jídla a sýry

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci