Nakládaný hermelín se špekáčkama
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 930×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Nakládaný hermelín se špekáčkama ingredience:
Hermelín
špekáčky
DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny)
cibule (hodně)
česnek
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř
nakládaná kapie i s nálevem
Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs)
feferonka (já jsem použil sterilizovanou)
olej
Nakládaný hermelín se špekáčkama postup:
Připravíme si nálev - přiměřeně vody ve které jsme rozvařili (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- necháme prochladnout; hermelín si nakrájíme na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnáme je do nádoby, prokládáme česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé to potom zalijeme prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, také použijeme nálev z kapie a trochu oleje.Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlijeme trochu nálevu a celé jsme to mohli podávat jako salát.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Nakládaný hermelín se špekáčkama"
Zkuste také
Reklama