Dunajské vlny
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 31 885×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dunajské vlny ingredience:
450g hladké mouky, 1 prášek do pečivam, 350g hery, 250g moučkového cukru, 6 vajec, 0,1l mléka, 3 lžíce kakaového prášku, 3 lžíce krupicového cukru, 500g kompotovaných broskví
Krém:
250g másla, 5 lžic moučkového cukru, 0,5l mléka, 2 vanilkové pudinky
Poleva:
250g tuku, 5 lžic moučkového cukru, 5 lžic kakaového prášku, 5 lžic vlažného mléka, 2 vejce
Dunajské vlny postup:
Heru a moučkový cukr utřeme do pěny, pak postupně vmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a mléko. Polovinu těsta rozetřeme rovnoměrně na hlubší plech. Do zbylého těsta vmícháme kakao a krupicový cukr a pak je rozetřeme na světlé těsto. Celý povrch poklademe kousky ovoce a vše v horké troubě upečeme. Po vychladnutí potřeme krémem:změklé máslo utřeme s cukrem a pak do něj postupně vmícháme vychladlý pudink utřený z mléka a pudinkového prášku. Na krém pak rozetřeme polevu: do vlažného rozpuštěného tuku vmícháme cukr, kakao, mléko a rozšlehaná vejce. Necháme ztuhnout.Fotografie
Ohodnoťte recept "Dunajské vlny"
Zkuste také
Reklama