Nadívané bifteky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: veronika
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 742×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Nadívané bifteky ingredience:
4 velké bifteky, sůl, pepř, 80g oleje
Nádivka: 30g másla, 50g cibule, 50g žampionů, 100g mletého telecího masa nebo drůbežího, sůl, petrželka, 1/4 citrónu, 1 vejce, 1/8l vývaru, 20g hladké mouky
Nadívané bifteky postup:
Bifteky lehce naklepeme, pak opatrně po jedné straně nařízneme (uděláme kapsu). Mleté telecí nebo drůbeží maso spojíme se žampiony, podušenými na másle a drobně pokrájenou cibulí. Přidáme vejce, sekanou petrželku, sůl, pepř, citrónovou kůru a šťávu, a je-li třeba tak i trochu strouhanky. Touto směsí bifteky naplníme a opékáme po obou stranách 10-12 minut, ne příliš z prudka aby se upekla i nádivka. Vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmažíme, zředíme vývarem, rozšleháme a povaříme. Bifteky na talíři přelijeme šťávou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Nadívané bifteky"
Zkuste také
Reklama