Mleté maso zapečené v kapustě
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Bobina03
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 031×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Mleté maso zapečené v kapustě ingredience:
1 kapusta
1 hrnek uvařené rýže
100g slaniny
200g uvařeného mletého masa
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
1 vejce
sůl, pepř, 2 stroužky česneku
250ml sladké smetany
Mleté maso zapečené v kapustě postup:
Kapustu rozebereme na listy a krátce povaříme v osolené vodě (aby se pak do nich maso dalo balit).Na másle zpěníme nakrájenou slaninu a necháme vychladnout. V míse smícháme uvařenou rýži s mletým masem, slaninou, vajíčkem. Dochutíme solí, pepřem a prolisovanými stroužky česneku.
Do každého listu zabalíme kopeček masa a list spíchneme párátkem, aby se nám nerozevíraly. Plněné listy dáme do vymazané zapékací mísy, trochu podlijeme vodou a dáme asi na 15 minut zapéct do trouby.
Hotové listy s masem vyndáme, šťávu přelijeme do hrnce a dáme vařit. Do vroucí šťávy nalijeme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou a jen krátce prohřejeme. Na talíři masové listy přeléváme smetanovou omáčkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Mleté maso zapečené v kapustě"
Zkuste také
Reklama