Langoše se smetanou a koprem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Teplé předkrmy
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 337×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Langoše se smetanou a koprem ingredience:
500 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru krupice
50 ml mléka
vlažná voda dle potřeby
olej na smažení
4 stroužky drceného česneku
2 lžíce másla
400 ml kysané smetany
menší svazek čerstvého kopru
svazek ředkviček na ozdobu
Langoše se smetanou a koprem postup:
Z droždí, vlažného mléka, cukru a lžičky mouky připravíme kvásek a necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku a smícháme se solí, vlijeme vykynutý kvásek a podle potřeby přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hladké nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teple asi 30 minut vykynout.2. Těsto rozdělíme na stejně velké bochánky a rukama z nich utvoříme placky o průměru asi 20 cm. Smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova a potom necháme okapat na papírových ubrouscích.
3. V kastrůlku rozehřejeme máslo s drceným česnekem a každou placku pomocí mašlovačky potřeme touto směsí. Na střed každé placky navršíme trochu kysané smetany smíchané s usekaným koprem a ozdobíme plátky omytých ředkviček.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Langoše se smetanou a koprem"
Zkuste také
Reklama