Kuře jako svíčková
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 714×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuře jako svíčková ingredience:
1 kuře, 100 g anglické slaniny, 2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou (nebo stejné množství čerstvé), 2 cibule, po 8 kuličkách nového koření a pepře, 4 bobkové listy, tymián, 2 lžíce octa, 300 ml smetany na vaření, 1-2 lžíce hladké mouky, olej, muškátový oříšek
Kuře jako svíčková postup:
Kuře rozporcujeme, omyjeme a osušíme. Na dno pekáče nalijeme trochu oleje. Kousky kuřete v něm ze všech stran protáhneme, osolíme a naskládáme do pekáče. Poklademe plátky slaniny, posypeme kořením, nahrubo posekanou cibulí, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninou, přiklopíme a dáme přes noc do ledničky.Druhý den podlijeme vodou a upečeme. Měkké maso vyndáme z pekáče a udržujeme v teple. Vybereme bobkové listy (vyhodíme) a zbytek obsahu pekáče rozmixujeme a přecedíme do hrnce. Je-li hmota příliš hustá, zředíme vodou. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko přilijeme do hrnce. Za občasného míchání povaříme asi 10 minut. Před koncem varu dochutíme solí, octem a strouhaným muškátovým oříškem. Maso vložíme do omáčky (můžeme ho vykostit) a podáváme s houskovým knedlíkem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuře jako svíčková"
Zkuste také
Reklama