Křupavé řízky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 057×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Křupavé řízky ingredience:
4 kuřecí prsní řízky, 5 vajec, sůl, mletý pepř, 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice, hladká mouka, ovesné vločky, kukuřičné lupínky, tuk na smažení
Křupavé řízky postup:
Omyté a osušené řízky naplocho rozkrojíme na poloviny a lehce naklepeme.Vejce rozšleháme se solí, pepřem a hořčicí. Přimícháme tolik mouky, aby vzniklo hladké řídké těstíčko. Do něho řízky naložíme na 1-2 hodiny.
V misce smícháme půl na půl ovesné vločky a rozdrcené kukuřičné lupínky. Řízky postupně vytahujeme z těstíčka (co na něm ulpí nestíráme) a v této směsi obalujeme. Z obou stran osmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Křupavé řízky"
Zkuste také
Reklama