Hovězí závitky (ptáčci)
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 19 369×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hovězí závitky (ptáčci) ingredience:
600g hovězího masa, sůl, lžíce hořčice, pepř, 200g měkkého salámum, 2 sterilované okurky, 2 natvrdo uvařená vejce, citrónová šťáva, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 3 lžíce másla, cibule
Hovězí závitky (ptáčci) postup:
Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými vejci, nudličkami okurky, svineme, spíchneme jehlami a poprášíme lehce hladkou moukou. Tuk vložíme do kastrolu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme připravené ptáčky, které po všech stranách opečeme. Pak maso podlijeme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.Šťávu z ptáčků ochutíme citrónovou šťávu.Fotografie
Ohodnoťte recept "Hovězí závitky (ptáčci)"
Zkuste také
Reklama