Domácí majonéza
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pomazánky > Slané pomazánky
Autor: Lenka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 4 komentáře zobrazeno 171 994×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí majonéza ingredience:
2 žloutky, nebo jedno celé vejce (variantně jde použít obojí)
150 ml slunečnicového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
šťáva z půl citronu (nebo lžička octa)
sůl, pepř
Domácí majonéza postup:
K výrobě majonézy je třeba použít tyčový mixér a vysoká, užší nádoba!Vejce by mělo mít pokojovou teplotu, nepoužívejte jej z lednice, hrozí pak zdrcnutí.
Do nádoby nalijte 150 ml obyčejného slunečnicového oleje, přidejte vejce (neba dva žloutky), trochu nejlépe pikantnější hořčice, špetku soli a pepře a zakápněte citronem.
Mixér ponořte až na dno nádoby a potom ho velmi pomalu zvedejte. Obvykle by mělo stačit pár vteřin a kvalitní majonézu máte hotovou:)
Dobrou chuť:)
Fotografie
Ohodnoťte recept "Domácí majonéza"
Zkuste také
Reklama