Hovězí plátky na smetaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 934×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hovězí plátky na smetaně ingredience:
1 kg zadního hovězího, sůl, mletý pepř, 2 cibule, 250 ml červeného vína, 250 ml vývaru, hladká mouka, 3-4 lžíce zavařených brusinek, olej
Hovězí plátky na smetaně postup:
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.Na rozpáleném oleji prudce z obou stran opečeme a vyndáme na talíř.
Do výpeku nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli a za stálého míchání 5 minut posmažíme.
K cibuli vrátíme maso, podlijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí.
Měkké maso vyndáme, a zbylý obsah kastrolu dohladka rozmixujeme.
Nalijeme zpátky, vrátíme maso, přidáme brusinky, promícháme a ještě 5 minut povaříme.
Podáváme se šťouchanými bramborami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hovězí plátky na smetaně"
Zkuste také
Reklama