hovězí ocas na víně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: JOSEF FUKSA
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 868×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
hovězí ocas na víně ingredience:
800 g hovězí ohánky
60 g tuku
2 cibule
250 g kořenové zeleniny
50 g kežupu
1 dl červeného vína
40 g hladké mouky
celý pepř,nové koření,bobkový list,tymián a sůl
1 ciron
hovězí ocas na víně postup:
Hovězí ohánku nasekáme na kousky asi 2 cm.Opečeme je prudce na rozpáleném tuku.V hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a dorůžova osmáhneme
Zakápneme citronovu štávou a přidáme trochu citronové kůry.
Podusíme,vmícháme kečup,červené víno a dusíme doměkka.Pak maso vyjmeme,štávu zaprášíme moukou,povaříme a přecedíme přes husté síto.Nakonec můžeme ještě přidat trochu červeného vína.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "hovězí ocas na víně"
Zkuste také
Reklama