Hovězí na smetaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 886×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hovězí na smetaně ingredience:
750 g hovězího předního masa, 2 cibule, 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g), sůl, mletý pepř, tymián, 2 bobkové listy, 0,5 citronu, 1 lžička octa, 250 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky, olej
Hovězí na smetaně postup:
Na malém množství oleje osmahneme pokrájenou cibuli do zesklovatění.Přidáme půl sáčku zeleniny a společně osmažíme.
Na tento základ nasypeme maso pokrájené na kousky a za stálého míchání opékáme do zhnědnutí.
Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Přidáme na plátky pokrájený citron, bobkové listy, tymián a pod pokličkou dusíme doměkka (v tlakovém hrnci to bude dřív).
Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník přilijeme do hrnce k měkkému masu. Za častého míchání vaříme dalších 20 minut.
Přisypeme druhou půlku zeleniny a ještě povaříme asi pět minut, než zelenina změkne.
Podle potřeby dochutíme solí a octem.
Podáváme s knedlíkem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hovězí na smetaně"
Zkuste také
Reklama