Houbový boršč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 437×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Houbový boršč ingredience:
100 g slaniny
1 cibule
5 vetsich brambor
200 g korenove zeleniny
500 ml hoveziho vyvaru
200 g hlavkoveho zeli
spetka soli a pepre
asi 6 kulicek noveho koreni
4 bobkove listy
2 bulvy cervene repy ( nemusi byt )
3 lzice kecupu
1 chilli papricka ( nemusi byt )
Houbový boršč postup:
Na rozpustenou slaninu dame nadrobno nakrajenou cibuli,nechame zesklovatet.Pridame na kosticky nakrajene brambory,korenovou zeleninu,vyvar,houby a oboje zeli.
Okorenime a varime,dokud vse neni mekke.
Repu uvarime zvlast a pridame nakonec spolu s kecupem a chilli paprickou,kterymi borsc dochutime.
Tip :
Borsc muzeme zjemnit zakysanou smetanou.Ma jemnejsi chut.Repu varime ve slupce,teprve az je mekka,tak ji oloupeme a na struhadle nastrouhame nahrubo.
Doba pripravy: hodina
Pocet porci : 8
Orientacni cena : 80,-
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Houbový boršč"
Zkuste také
Reklama