Fazole na smetaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 926×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Fazole na smetaně ingredience:
1 kg fazolových lusků, 0,2 l kyselé smetany, 1 stroužek česnek, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 malá cibule, petrželová nať, ocet, sůl
Fazole na smetaně postup:
Fazolky očistíme a nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky, vložíme do menšího množství slané vody a dusíme téměř doměkka. Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať, přidáme třený česnek a mletou papriku, zasypeme moukou a společně chvíli osmahneme. Zalejeme vodou z fazolek, rozmícháme na hladkou omáčku a přidáme smetanu. Provaříme 15-20 minut, potom nalejeme zpět na fazolky.Fotografie
Ohodnoťte recept "Fazole na smetaně"
Zkuste také
Reklama