Hermelín plněný zelím v bramborovým těstíčku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 326×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hermelín plněný zelím v bramborovým těstíčku ingredience:
2 hermeliny
50 g uzeneho speku
1 mensi cibule
100 g sunky nebo salamu
200 g kysaneho zeli
spetka soli a kminu
lzicka cukru na dochuceni zeli
2 platky sunky na ozdobeni hermelinu
2 brambory
spetka majoranky
1 vejce
lzice mouky
2 strouzky cesneku
20 ml oleje na smazeni
Hermelín plněný zelím v bramborovým těstíčku postup:
Oba hermeliny rozpulime,castecne vydlabeme a dame do nich zelnou napln.Napln: na pokrajenem speku osmahneme nakrajenou cibuli,pridame na kousky nakrajeny salam a oplachnute nasekane zeli.
Dochutime cukrem a soli,pridame zbytky vykrajeneho hermelinu.
Smes promichame,nechame vychladnout a naplnime ji 2 pulky hermelinu.
Na kazdou polozime druhou polovinu a pritlacime.
Syr nejdrive zabalime do platku sunky ( na kazdy staci jeden ),pak obalime v teste jako bramboraky a smazime jako rizky.
Testo : brambory nastrouhame,zbavime je vody,pridame majoranku,kmin,sl,vejce,cesnek a mouku.
Podavame se zeleninou nebo listy salatu dle chuti a vlastbi fantazie.
doba pripravy: 1 hodina
pocet porci : 2
orientacni cena: 130,-
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hermelín plněný zelím v bramborovým těstíčku"
Zkuste také
Reklama