Guláš podle Martina
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Marťas
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 209×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Guláš podle Martina ingredience:
1kg hovězí kližky
3 velké cibule
100ml červeného vína
4 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička grilovacího koření
2 chilli papričky
1 lžíce kečupu
2 lžíce mleté papriky
1 červená paprika či kapie
2 jarní cibulky s natí
1 lžíce hladké mouky
Guláš podle Martina postup:
Maso nakrájíme na stejné kousky, cibuli nakrájíme na větší kostky. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření. Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě. V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned přidáme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol. Přidáme vodou do úrovně masa, majoránku, nasekané chilli papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky, kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky. Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Guláš podle Martina"
Zkuste také
Reklama