Bylinkové řízky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 198×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bylinkové řízky ingredience:
6 kuřecích prsních řízků, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 250 g bílého jogurtu, strouhanka, hrst zelených bylinek, olej, 8-10 stroužků česneku
Bylinkové řízky postup:
Jogurt s vejci vidličkou rozšleháme na hladkou hmotu. Strouhanku smícháme s posekanými bylinkami v libovolném poměru.Řízky lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme a vložíme do jogurtu s vejci. Necháme několik hodin uležet.
Na pánvi rozpálíme olej. Česnek oloupeme a každý stroužek trochu rozmáčkneme. Vhodíme je do rozpáleného oleje a necháme osmažit dozlatova. Pak je vyjmeme a v česnekovém oleji smažíme z obou stran řízky, které postupně vytahujeme z marinády a obalujeme v bylinkové strouhance. Strouhanku na řízky při obalování dobře přimáčkneme.
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou nebo s bramborovým salátem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bylinkové řízky"
Zkuste také
Reklama