Dnes je Neděle 24.11.2024 a svátek má Emílie | V databázi máme 4 808 receptů


Brambory v zelné omáčce

Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Brambory v zelné omáčce ingredience:

6 velkých brambor, 5 lžic oleje, 1 střední cibule, 1 lžička nasekaného česneku, 3 lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, čerstvě namletý pepř

Brambory v zelné omáčce postup:

V hrnci s tlustším dnem rozpálíme na velkém plameni olej. Do rozpáleného vhodíme oloupané a nakrájené na půlcentimetru tlusté plátky brambor a smažíme je obracejíce zhruba 10 minut. Posypeme nasekanou cibuli, česnekem, petrželkou, solí a pepřem a zalijeme sklenicí vařící vody. Nemícháme jen mírně pohneme hrncem aby se voda rovnoměrně rozmístila. Těsně přiklopíme a dusíme dokud brambory úplně nezměknou. Dáváme si pozor aby se plátky brambor nelámaly, proto občas jemně pohneme hrncem aby se odlepily ode dna. Dáme na talíř, zalijeme omáčkou a posypeme petrželkou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Brambory v zelné omáčce"

Stav hlasování: 2.5/5 (22 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Brambory v zelné omáčce ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Bezmasá jídla a sýry

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci