Bramboránky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 571×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramboránky ingredience:
300 g uvarenych brambor
300 g hrube mouky
20 g drozdi
1 lzicka cukru
1 lzica soli
asi 200 ml mleka
1 vejce
2 strouzky cesneku ( nebo povidla)
Bramboránky postup:
Drozdi promichame s cukrem,zalijeme troskou mleka.Nechame vzejit kvasek.
Brambory nastrouhame najemno a smisime s osolenou moukou.
Vejce vidlickou rozslehame ve zbylem mlece a nalijeme do pripravene bramborove smesi.
Nakonec pridame kvasek a dobre promichame.
Testo nechame vykynout v teple asi 30 minut.
Z vykynuteho testa lzici vykrajujeme kousky,ktere na pomoucene plose tvarujeme na placicky.
Smazime na panvi po obou stranach.
Ochutimecesnekem utrenym se soli a trochou vody ( nebo mazeme povidly).
Tip :
Jednoduchy zpusob,jak vyuzit brambory z minuleho dne.
Doba pripravy:40 minut +kynuti
Pocet porci: 4
Orientacni cena : 30,-
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bramboránky"
Zkuste také
Reklama