Bramborák
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 856×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramborák ingredience:
750 g syrových okrájených brambor, 1/4 l mléka, 2 vejce, sůl, pepř, lžíce majoránky, 5 - 10 stroužků česneku (jak kdo rád), 5 - 6 vrchovatých lžic hladké mouky
Bramborák postup:
Brambory nastrouháme a hned zalijeme vařícím mlékem (aby nezčernaly). Přidáme celá vejce, sůl, koření a podle potřeby mouku, množství záleží na vodnatosti brambor, aby vzniklo řídké těsto. Dobře promícháme. Naběračkou nabíráme a lijeme na pánev s rozehřátým olejem, rozetřeme nebo pohybem pánví rozlijeme do kruhu a smažíme z každé strany dozlatova.Do těsta můžeme přidat nadrobno pokrájenou uzeninu nebo škvarky.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Bramborák"
Zkuste také
Reklama