Bifteky ze sekaného masa na víně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Barča
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 626×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bifteky ze sekaného masa na víně ingredience:
500g mletého masa, 1 žemle,1/2 šálku mléka, 2 vejce, 1 citrón, sůl, špetka kari koření, 30g olejem, 2 lžíce hrubé mouky, podle potřeby strouhanka
Na omáčku:
80g másl, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 2 lžíce hořčice, 1 kostka cukru, 1 okurka, 1/8l bílého vína, 1/8l sladké smetany, 40g hladké mouky
Bifteky ze sekaného masa na víně postup:
Do mletého masa přidáme v mléce namočenou a vymačkanou žemli a vejce. Směs osolíme, okořeníme a vmícháme jemně mletou citronovou kůru a tolik mouky a strouhanky, abychom mohli utvořit menší, ploché bifteky. Opečeme je zprudka na oleji. Na másle osmažíme na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, vložíme biftečky, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak je vyjmeme, základ vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou do zlatova osmažíme, přidáme kolečko citronu, hořčici, zředíme vínem, vodou a smetanou. Omáčku dobře rozšleháme, povaříme a nakonec prolisujeme. Podle chuti přisladíme a přikyselíme citronem, vložíme znovu bifteky, které v omáčce už jen krátce podusíme. Jako přílohu volíme brambor nebo knedlík.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bifteky ze sekaného masa na víně"
Zkuste také
Reklama