Babičino kuře
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 766×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Babičino kuře ingredience:
1 kuře nebo 4 stehna, 50 g másla, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 150 g drubežích jater (možno nahradit vepřovými), 400 g těstovin (široké nudle nebo vřetena), 100 g žampionů (nejsou nutné), sůl, mletý pepř, grilovací koření
Babičino kuře postup:
Kuře osolíme, vložíme do pekáče, posypeme grilovacím kořením,přidáme máslo a slaninu, zalijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem je upečeme dozlatova. Upečené kuře vyjmeme ze šťávy.Těstoviny nasypeme do vařící osolené vody, zamícháme a vaříme zvolna do měkka. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené těstoviny vysypeme do pekáče s výpekem z kuřete.
Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme naškrabaná nebo na malé kousky nakrájená játra, krátce je orestujeme, přidáme na plátky krájené očištěné žampióny a vše podusíme. Takto připravenou směs smícháme v pekáči s vařenými těstovinami.
Pečené kuře naporcujeme, porce poklademe na těstoviny a krátce zapečeme.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Babičino kuře"
Zkuste také
Reklama