Dnes je Neděle 24.11.2024 a svátek má Emílie | V databázi máme 4 808 receptů


Zapékaný květák s rýží

Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Zapékaný květák s rýží ingredience:

3-4 sáčky rýže, 1/2 kg mletého masa, 1 květák, 1-2 šlehačky, cibule, olej, kousek másla, sůl, pepř, polévkové koření

Zapékaný květák s rýží postup:

Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se. Květák rozdělíme na růžice a povaříme v mírně osolené vodě (ne do měkka, aby se nerozpadal). Uvařený květák si nakrájíme na plátky, kousky, jak se to povede. Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme máslem a děláme vrstvy: květák, rýže, maso a končíme květákem. Můžeme maso s rýží nejdřív smíchat, rýže má lepší chuť. Trochu posypeme polévkovým kořením a zalijeme šlehačkou. Dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny než vrchní vrstna nezezlátne.
Je to výborné. Mají to rádi i chlapi, kteří zeleninu moc nemusí.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Zapékaný květák s rýží"

Stav hlasování: 2.6/5 (36 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Zapékaný květák s rýží ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Bezmasá jídla a sýry

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci