Vepřové maso na čínský způsob
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Milena M.
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 25 942×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové maso na čínský způsob ingredience:
400g vepřového masa
2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce šery
2 jemně nakrájené stroužky česneku
1 lžičku na jemno nastrouhaného zázvoru
1 lžíce škrobové moučky
170g kečupu
4 lžíce ananasové šťávy
2 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce nakrájeného ananasu
3 jarní cibulky
30g mandlových hoblinek
2 lžíce oleje
Vepřové maso na čínský způsob postup:
Maso opláchneme a nakrájíme na kousky.Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme.
Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vepřové maso na čínský způsob"
Zkuste také
Reklama