Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Sonya
před čtyřmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 734×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga ingredience:
400 g vepřové plece
100 ml 33% smetany
30 g strouhanky
50 ml slunečnicového oleje
700 g mrkve
30 g čočky beluga Menu Gold
30 g hladké mouky
30 g cibule
Cukr, sůl
Bílý pepř, muškátový oříšek
Ocet
Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga postup:
Maso pomeleme najemno, přidáme sůl, 2/3 smetany, muškátový oříšek, bílý pepř a strouhanku. Vše pořádně vyšleháme a tvoříme karbanátky, které pečeme na plechu potřeném vodou při teplotě 200°C. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme a dusíme na oleji s cibulí. Přidáme uvařenou čočku beluga Menu Gold, zahustíme moukou, zjemníme zbytkem smetany a dochutíme solí a kořením. Jako přílohu podáváme vařené brambory.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Máslový řízek s dušenou mrkví a čočkou beluga"
Zkuste také
Reklama