Dnes je Středa 27.11.2024 a svátek má Xenie | V databázi máme 4 808 receptů


Vepřové kostky v zakysané smetaně

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Vepřové kostky v zakysané smetaně ingredience:

500 g vepřové kýty
12 menších žampionů
1 zakysaná smetana
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
sůl a pepř
2 stroužky česneku
250 ml kuřecího vývaru
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
olej

Vepřové kostky v zakysané smetaně postup:

Nejdříve si nakrájíme maso na kostky. Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky. Připravíme si kuřecí vývar. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, česnek také oloupeme a prolisujeme. V kastrolu rozpálíme olej, maso na něm rychle opečeme, vyjmeme a dáme stranou. K oleji přidáme trochu sádla (nebo másla) a orestujeme na něm připravenou zeleninu a žampiony. Zaprášíme hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme a přilijeme kuřecí vývar a zakysanou smetanu, osolíme a okořeníme. Za občasného míchání povaříme asi pět minut. Poté vrátíme maso a ještě společně vaříme asi 10 minut. Ne déle, jinak maso přestane být měkké a šťavnaté. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborovým knedlíkem.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Vepřové kostky v zakysané smetaně"

Stav hlasování: 2.5/5 (22 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Vepřové kostky v zakysané smetaně ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci