Vepřové kostky v zakysané smetaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 194×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové kostky v zakysané smetaně ingredience:
500 g vepřové kýty
12 menších žampionů
1 zakysaná smetana
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
sůl a pepř
2 stroužky česneku
250 ml kuřecího vývaru
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
olej
Vepřové kostky v zakysané smetaně postup:
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky. Očistíme žampiony a nakrájíme je na čtvrtky. Připravíme si kuřecí vývar. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, česnek také oloupeme a prolisujeme. V kastrolu rozpálíme olej, maso na něm rychle opečeme, vyjmeme a dáme stranou. K oleji přidáme trochu sádla (nebo másla) a orestujeme na něm připravenou zeleninu a žampiony. Zaprášíme hladkou moukou, za stálého míchání osmahneme a přilijeme kuřecí vývar a zakysanou smetanu, osolíme a okořeníme. Za občasného míchání povaříme asi pět minut. Poté vrátíme maso a ještě společně vaříme asi 10 minut. Ne déle, jinak maso přestane být měkké a šťavnaté. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborovým knedlíkem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové kostky v zakysané smetaně"
Zkuste také
Reklama