Vepřová kýta po selsku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 16 069×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřová kýta po selsku ingredience:
1/2 kg vepřové kýty
3 stroužky česneku
3 špetky soli
1 cibule
100 g sádla nebo oleje
7 dcl vody
20 g hladké mouky
Vepřová kýta po selsku postup:
Kýtu opláchneme a rozdělíme na menší kousky, potřeme česnekem a solí, vložíme do pekáče na kolečka pokrájené cibule, přidáme sádlo (nebo olej) a mírně podlijeme vodou. Pečeme za občasného přelévání masa vzniklou šťávou doměkka a dozlatova. Dbáme na to, aby se cibule pod masem nepřipálila! Nezapomínejme maso pravidelně otáčet. Upečenou kýtu vyjmeme a vzniklou šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přiměřeně zalijeme vodou, rozmícháme a dovaříme do jemné šťávy, kterou můžeme podle potřeby přisolit a nakonec přecedit.Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory, knedlíky, červené nebo bílé zelí, špenát nebo kapusta.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřová kýta po selsku"
Zkuste také
Reklama