Pečený králík v marinádě
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Drahuška
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 21 855×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pečený králík v marinádě ingredience:
1 králík
Marináda:
150g rozpuštěného másla
1 lžíce worcesteru
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
100ml kečupu
5 stroužků česneku
1 cibule
chilli koření
sůl a pepř podle chuti
Pečený králík v marinádě postup:
Cibuli a česnek nakrájené na kolečka, promícháme s worcesterem, octem, cukrem, kečupem, chilli, solí a pepřem. Králíka naporcujeme a naložíme do marinády nejlépe přes noc. Pak přendáme na pekáč, lehce podlijeme vodou a dáme péct přikryté do vyhřáté trouby. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme trochu vody. Ke konci pečení (asi 20 minut před koncem) pečeme odkryté a necháme udělat na králíkovi kůrku.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pečený králík v marinádě"
Zkuste také
Reklama