Kuřecí kotlík se zeleninou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Martin
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 23 131×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuřecí kotlík se zeleninou ingredience:
Kuřecí kotlík se zeleninou a rýží
Doba přípravy:
40 - 50 minut
Ingredience (na 4 porce):
400 g kuřecích stehen nebo prsou
100 – 120 g mrkve
100 – 120 g hrášku (může být mražený)
150 g květáku (může být mražený)
100 ml smetany na vaření
3 polévkové lžíce Knorr Hotová jíška světlá
3 kostky Knorr Zeleninový bujón
50 g margarínu (Rama)
1 svazek čerstvých petrželových listů
2 sáčky rýže
Kuřecí kotlík se zeleninou postup:
Maso nakrájíme na kostičky a 8 -10 minut smažíme zvolna na margarínu ochuceném trochou soli nebo Knorr Aromatem. (Pokud používáte stehna bez kosti, potom pomalu smažte dalších 10 minut.) Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kousky.Mrkev, květák a 2 kostky bujónu přidáme k masu a pomalu smažíme 3 - 4 minuty. Poté dodáme hřášek. Zalijeme 400 ml vody a zvolna vaříme při nízké teplotě, dokud maso a zelenina nezměknou. Zatímco se směs vaří, připravíme rýži ve vodě, do které jsme vhodili zbývající zeleninovou bujónovou kostku. Přilijeme smetanu k masu a zelenině. Zahustíme 3 polévkovými lžícemi světlé Knorr jíšky a povaříme ještě 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem a Knorr Aromatem. Podáváme s rýží posypanou nakrájenou petrželí.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Kuřecí kotlík se zeleninou"
Zkuste také
Reklama