Tyrolský závin
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 390×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tyrolský závin ingredience:
na potření:
olej
náplň:
skořicový cukr
rozinky
750 g jablek (kyselé)
ořechy
strouhanka
těsto:
6 lžic rozpuštěného másla
½ balíčku prášku do pečiva
2 lžíce moučkového cukru
1 vejce
125 ml vlažného mléka
špetka soli
250 g hladké mouky
Tyrolský závin postup:
V míse rozkvedláme vlažné mléko, rozpuštěné máslo, vejce a cukr. Postupně zapracováváme mouku s práškem do pečiva. Těsto necháme alespoň 1/2 hodiny odpočinout v chladničce.Zatím si oloupeme a nastrouháme jablka.
Těsto rozdělíme pouze na dva díly, každý rozválíme na délku plechu, potřeme olejem, střed posypeme strouhankou a poklademe strouhanými jablky, rozinkami, ořechy a skořicovým cukrem. Strany přeložíme na střed a konce podhrneme.
Obě šišky dáme na vymazaný plech, lehce potřeme olejem a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 35 - 45 minut dorůžova.
Před podáváním sypeme vanilkovým moučkovým cukrem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Tyrolský závin"
Zkuste také
Reklama