Koprová omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 708×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Koprová omáčka ingredience:
brambory, sterilovaný kopr (nebo čerstvý nebo mražený), hladká mouka, voda, mléko (není ale nutné), smetany 30% (buď všechny sladké a nebo kombinace sladké a kysané), sůl, cukr, ocet, vajíčka.....
Koprová omáčka postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Těch brambor spíš více než méně. Mírně osolíme, zalijeme vodou jen tak, aby byly potopené a vaříme do poloměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a nebo v mléku. Dolejeme do takového množství omáčky, které potřebujeme. Chvilku povaříme a až nám pěkně zhoustne, přidáme smetany. V případě, že jsme zahušťovaly vodou, pak přidáme 2-3 sladké smetany podle množství vařené omáčky. V případě, že jsme zahušťovaly mlékem, pak stačí 1-2 sladké smetany (může být i 1 sladká a 1 kysaná). Pak přidáme kopr (já malinko sleju vodu ze steril. kopru, ale jen opravdu maličko a celý obsah naliju do omáčky). Zase provaříme. Dochutíme solí (ale opatrně, nálev už byl slaný), dosladíme cukrem (jak kdo má rád sladkou) a okyselíme octem. Nakonec si rozkvedláme 1-2 vajíčka a za stálého míchání je vlejeme do omáčky a rozmícháme. Zvlášť si uvaříme vajíčka natvrdo a ty pak vkládáme do omáčky až na talíři buď celá nebo půlená.Fotografie
Ohodnoťte recept "Koprová omáčka"
Zkuste také
Reklama