Tuňák v rajské omáčce
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 235×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tuňák v rajské omáčce ingredience:
2 červené papriky, 4 větší rajčata, 1 červená feferonka, 2 svazky petrželové natě, 3 stroužky česneku, 300g cibule, 4 lžíce oleje, pepř,sůl, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 lžičky instantního masového vývaru, 4 řezy tuňáka, 250g žampionů
Tuňák v rajské omáčce postup:
Papriky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata spaříme ve vodě, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na kostičky. Feferonku očistíme a jemně nakrájíme. Petrželovou nať nasekáme na drobno. Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji, přidáme papriky, rajčata, feferonku a petržel. Dusíme asi 10 minut. Okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou, vývarem. Omáčku přendáme do zapékací mísy, tuňáka vložíme do omáčky, formu přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby asi na 30 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme k tuňákovi a ještě 10 minut zapečeme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Tuňák v rajské omáčce"
Zkuste také
Reklama