Balíčky se sušenou treskou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: Lena
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 167×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Balíčky se sušenou treskou ingredience:
600 g filetu ze sušené tresky již změklého a zbaveného soli
300 g červené čekanky
300 g brokolice
120 g špeku nakrájeného na plátky
1 balení těsta fillo nebo listového těsta (500 g)
bobkový list
šalvěj
česnek
máslo
mléko Lactel
olivový olej extravergine
sůl
pepř
Balíčky se sušenou treskou postup:
Čekanku a brokolici očistěte, odkrojte u obou tuhé stonky. Brokolici rozeberte na růžičky, které uvařte v dostatečném množství vody. Listy čekanky nakrájejte na proužky a orestujte na troše oleje, osolte. Filet z tresky nakrájejte na 4 porce a dejte je do hrnce s 5 celými (neoloupanými) stroužky česneku, bobkovým listem a několika lístky šalvěje a podlijte větším množstvím oleje. Hrnec přikryjte poklicí a na mírném ohni duste 35 minut. Pak přilijte 1/2 sklenky mléka a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Porce tresky vyjměte z hrnce (výpek přefiltrujte a uchovejte stranou), vykostěte je, stáhněte kůži a každou porci ryby zabalte do několika plátků špeku. Každou porci tresky pak zabalte do tří listů těsta fillo nebo do tence rozváleného čtverce listového těsta, povrch potřete rozpuštěným máslem, balíčky položte na plech vyložený papírem na pečení a dejte péct na 10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Několik růžiček brokolice ponechte stranou a zbývající rozmixujte s přefiltrovaným rybím výpekem na hladkou omáčku, kterou ohřejte, osolte a opepřete. Balíčky s rybou podávejte na brokolicové omáčce, obložené restovanou čekankou a vařenými růžičkami brokolice. Zdroj: LA Cucina ItalianaFotografie
Ohodnoťte recept "Balíčky se sušenou treskou"
Zkuste také
Reklama