Thajské krevety
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Jiné mořské potvůrky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 362×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Thajské krevety ingredience:
20 tygřích krevet
šťáva z 1 pomeranče
1/2 dl bílého vína
100g másla
1 list citronely
20g čerstvého zázvoru
1dl kokosového rumu
1 lžička celého pepře
2 lžičky mletého kmínu
1 malá cibule
1 stroužek česneku
2 malé čerstvé chilli papričky
1 lžička kurkumy
1 lžička kari
1 lžička soli
1 limetka
1 svazek koriandru
2 lžíce oleje
Thajské krevety postup:
1. Z poloviny limetky oloupeme kůru a nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme do mixéru. Přidáme kůru z limetky, kokosový rum, lístky koriandru a zbytek koření.2. V hrnci rozehřejeme polovinu másla a nalijeme obsah mixéru. Přidáme víno, šťávu z pomeranče, nastrouhaný zázvor a citronelu a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 2 minuty a zašleháme zbytek másla. Nalijeme do talířů a obložíme loupanými vařenými krevetami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Thajské krevety"
Zkuste také
Reklama