Francouzské mušle
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Jiné mořské potvůrky
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 573×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Francouzské mušle ingredience:
1 a 1/2 kg mušlí, 2 malé cibulky, 50g másla, 1 svazek polévkové zeleniny, 1 lžíce sekané petrželky, 375ml bílého vína, sůl, pepř, česnekový prášek
Francouzské mušle postup:
Mušle namočíme do většího množství vody a necháme několik hodin namáčet. Vodu občas vyměňujeme. Mušle, které se během namáčení otevřou jsou nepoživatelné. Cibulky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo rozpustíme a cibulku na něm osmahneme. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky a přidáme petrželku, víno, sůl, pepř a česnekový prášek. Na zeleninu vložíme mušle a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až se otevřou (zavřené mušle odstraníme- jsou nepoživatelné). Mušle urovnáme na mísu, vývar ochutíme solí, pepřem a česnekovým práškem a podáváme k mušlím.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Francouzské mušle"
Zkuste také
Reklama