Sýrovo-tomatový koláč s bazalkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 344×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Sýrovo-tomatový koláč s bazalkou ingredience:
Na těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
1 lžíce kysané smetany
1 žloutek
1 lžička soli
Na náplň:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, jemně nakrájená
2 stroužky česneku, usekané nadrobno
215 ml smetany 33%
100 g smetanového taveného sýra
100 g mozzarelly
1 vejce, sůl a mletý pepř
hrst lístků čerstvé bazalky nebo lžíce mražené
200 g cherry rajčátek
Sýrovo-tomatový koláč s bazalkou postup:
1. Na vále nebo v robotu smícháme mouku s máslem nakrájeným na kousky, přidáme žloutek, kysanou smetanu a zpracujeme vláčné těsto. Z těsta utvoříme kouli, zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice. Troubu předehřejeme na 200 °C.2. V kastrůlku na oleji zpěníme cibuli a česnek a asi 3 minuty smažíme dorůžova. Odstavíme z ohně, zalijeme smetanou a přidáme smetanový sýr, který rozmícháme dohladka. Osolíme, opepříme a vmícháme hrubě nastrouhanou mozzarellu, vejce a usekanou bazalku.
3. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku o průměru asi 30 cm a prsty vtlačíme na dno i do okrajů máslem vymazané formy. Těsto na dně formy propícháme vidličkou.
4. Pečeme v předehřáté troubě na spodní mřížce asi 15 minut. Na předpečený korpus vlijeme smetanovo-sýrovou směs, poklademe půlkami rajčátek a pečeme 35-40 minut, dokud náplň nezpevní. Vyjmeme z trouby, necháme trochu zchladnout a krájíme na porce.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Sýrovo-tomatový koláč s bazalkou"
Zkuste také
Reklama