Svíčková pro začátečníky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 19 151×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Svíčková pro začátečníky ingredience:
2 menší cibule,maso libovolného výběru,špek,zakysaná smetana,polohrubá mouka,zelenina pod svíčkovou(koupíte hotové v pytlíčku v obchodě),nové koření,bobkový list,černý pepř,tymián,sůl
Svíčková pro začátečníky postup:
Ve větším hrnci na másle zpěnit cibulku,na to přidat maso(prošpikované špekem) a pořádně prosolené v celku,ze všech stran nechat zatáhnout,k tomu přidat zeleninu a orestovat,obsah v hrnci se rád připaluje,tak musíte pořádně míchat,dokud nezačne hezky vonět pečeným.Až to budete mít,zalijete po třičtvrtě hrnce vodou,přidáte koření(není potřeba šetřit),osolíte(tak 1 1/2 lžičky) a necháte minimálně 45 minut vařit,klidně i déle.Přidat kelímek zakysané smetany(nemusíte se bát,že se srazí) a zahustit polohrubou moukou,rozmíchanou ve vodě(pozor,aby nebyli hrudky).Necháte opět povařit cca 10-20 min za občasného míchání.Odstavíte hrnec,vyndáte maso a všechno koření(bob.list,nový koření,černý pepř)i když pár kuliček pepře může zůstat,pro lepší chuť omáčky.Fotografie
Ohodnoťte recept "Svíčková pro začátečníky"
Zkuste také
Reklama