Švestková omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Natálie
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 866×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Švestková omáčka ingredience:
80g švestkových povidel
80g sušených švestek
40g hladké mouky
50g másla
sůl
skořice
vývar z uzeného masa
hřebíček
větší kostka cukru
citrónová kůra i šťáva
2 dl smetany
Švestková omáčka postup:
Do 0,5 l vody dáme vařit předem oprané švestky spolu se švestkovými povidly. Přidáme kousíček celé skořice, hřebíček, sůl, cukr, kousíček citr. kůry. Když jsou sušené švestky měkké, zahustíme švestkový vývar máslovou jíškou, přidáme vývar z uzeného masa, šťávu z citrónu a znovu povaříme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Švestková omáčka"
Zkuste také
Reklama