Pasta Slaninara
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Těstoviny
Autor: Markéta
před čtyřmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 842×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pasta Slaninara ingredience:
Čerstvé těstoviny
300g hladké mouky
50-100ml vody
4 žloutky
1 lžíce olivového oleje Extra Virgin
sůl
Omáčka
1 balení Prostě Slaniny od Slaniny
8 čerstvých vaječných žloutků
50g nastrouhaný sýr typu Grana
50g másla
100ml chladného vývaru
2l dobře osolené vody
sůl
pepř
Pasta Slaninara postup:
Těsto na Pastu potřebuje po důkladném zpracování odpočívat v chladu nejméně 2 hodiny, proto začněte z přípravou těstovin jako první.Pokud máte k dispozici robot, bude nejlepší výše zmíněné ingredience zpracovat za pomoci hnětacího nástavce právě v robotu. Pokud ne, nevadí! Mouku vysypte na čistou pracovní plochu, vytvořte důlek. Do důlku vlijte připravené 4 žloutky, část vody, lžíci oleje a osolte. Rukuma zpracujte v pevné, nelepivé a hladké těsto. Zabalte do potravinové folie (těsto nesmí oschnout) a uložte do chladničky na pozdější zpracování.
Těsto podsypané moukou rozválejte na tenší plát a rozkrojte na délku po cca 7 centimetrech
Nyní budete potřebovat ruční nebo robotický strojek na těstoviny, hlavně jeho řezačku. Těsto v něm postupně protahujte ("rozválejte") na co nejtenčí. Naposledy pomoučený plát těsta nařežte, tak jak vám řezací nástavec dovolí, obvykle, Fettucine, Tagliatelle a tenké nudle. Jakmile máte nařezanou pastu na stole, můžete ji ihned vařit, nechat usušit "na bidle", nebo dát zmrazit lehce smotané do tvaru hnízda. Čerstvé těstoviny budete vařit podle síly těsta cca 1-3minuty, přibližně stejně tak zmrazené, usušené potom nejdéle, 5-8minut.
Plátky Slaniny od Slaniny pečlivě poskládejte na sebe a na šířku pokrájejte po na proužky silné 3mm. Vhoďte do rozehřáté pánve a dobře vypečte téměř do křupava. Přebytečný tuk sceďte. Přidejte na zkus uvařené těstoviny a vývar smíchaný se žloutky a parmazánem. Opepřete a podle chuti dosolte. Na mírném ohni promíchávejte do zhoustnutí, včas odstavte z plamene tak, aby se omáčka nesrazila, musí být hladká a krémová. Ihned servírujte s jedním žloutkem na porci (pokrm ještě skvěle zjemní) a plátkem vypečené slaniny.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Pasta Slaninara"
Zkuste také
Reklama