Španělské ptáčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Maruška M.
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 847×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Španělské ptáčky ingredience:
4 větší plátky roštěné
plnotučná hořčice
4 plátky anglické slaniny
4 plátky šunky
2 vejce
2 sterilované okurky
sůl, pepř
hladká mouka
hrnek vývaru
instantní jíška na zahuštění šťávy
olej na smažení
Španělské ptáčky postup:
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pomažeme hořčicí. Na každý plátek masa dáme plátek anglické slaniny, plátek šunky, pár koleček cibule, půl vejce a půl okurky. Zabalíme a svážeme provázkem. Obalíme v hladké mouce.V hrnci rozpálíme olej a ptáčky na něm zprudka ze všech stran opečeme dozlatova.Plamen snížíme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Měkké ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme instantní jíškou. Dochutíme ještě solí a pepřem. Na talíři ptáčky přeléváme vypečenou šťávou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Španělské ptáčky"
Zkuste také
Reklama