Dnes je Sobota 23.11.2024 a svátek má Klement | V databázi máme 4 808 receptů


Španělské ptáčky

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Maruška M.

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Španělské ptáčky ingredience:

4 větší plátky roštěné
plnotučná hořčice
4 plátky anglické slaniny
4 plátky šunky
2 vejce
2 sterilované okurky
sůl, pepř
hladká mouka
hrnek vývaru
instantní jíška na zahuštění šťávy
olej na smažení




Španělské ptáčky postup:

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pomažeme hořčicí. Na každý plátek masa dáme plátek anglické slaniny, plátek šunky, pár koleček cibule, půl vejce a půl okurky. Zabalíme a svážeme provázkem. Obalíme v hladké mouce.
V hrnci rozpálíme olej a ptáčky na něm zprudka ze všech stran opečeme dozlatova.Plamen snížíme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Měkké ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme instantní jíškou. Dochutíme ještě solí a pepřem. Na talíři ptáčky přeléváme vypečenou šťávou.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Španělské ptáčky"

Stav hlasování: 2.0/5 (38 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Španělské ptáčky ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Hovězí maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci