Slaný špenátový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 513×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Slaný špenátový koláč ingredience:
400 g listového těsta, hladká mouka, 450 g čerstvého špenátu nebo 150 g špenátového protlaku, 250 g jemného tvarohu, jedna lžíce pikantního sýra (niva), jedna cibule, jedna lžíce oleje, sůl, pepř, jedna lžička mletého kmínu, čtyři vejce, celý kmín
Slaný špenátový koláč postup:
Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě postupně rozválíme na pomoučeném vále. Jednu část těsta vložíme do hlubšího plechu tak, aby po stranách trochu přesahovalo. Špenát umyjeme, odstraníme stonky, nakrájíme, mražený špenát necháme trochu rozmrazit. Špenát, tvaroh a strouhaný sýr dáme do mísy. Přidáme na oleji osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a vmícháme tři žloutky. Nakonec ještě vmícháme tuhý sníh ze tří bílků a směs vylijeme na připravené těsto. Přikryjeme druhou částí těsta, okraje k sobě jemně přitiskneme, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme deset minut při nejvyšší teplotě, potom teplotu stáhneme na polovinu a upečeme dozlatova.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Slaný špenátový koláč"
Zkuste také
Reklama