Jehněčí hřbet podle mě
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Skopové, telecí a jiné maso
Autor: MirekČ
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 145×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jehněčí hřbet podle mě ingredience:
4 plátky jehněčího hřbetu - cca 700 g
50 g slaniny
4 mrkve
1 petržel
1/4 bulvy celeru
4 stroužky česneku
lžíce sekané petrželové nati
1/2 litru těžkého červeného vína
olej
sůl
pepř
hladká mouka na obalování
Jehněčí hřbet podle mě postup:
Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme. Maso pak vyndáme a na výpeku popustíme slaninu, zpěníme na půkroužky nakrájené cibule a rozmačkaný česnek. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkrv, petržel a na kostičky nakrájený celer a vše orestujeme. Pak vrátíme zpět maso a podlejeme vínem a dusíme pod poklicí do měkka. Kontrolujeme a podle potřeby doléváme další víno. Nakonec přidáme petrželovou nať a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.Poznámka:
http://clupmi.blog.cz
Fotografie
Ohodnoťte recept "Jehněčí hřbet podle mě"
Zkuste také
Reklama