Chlebové "Lasagne"
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: Martin
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 425×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Chlebové "Lasagne" ingredience:
350 g cuket
150 ml Smetany 12% Mlékárna Kunín
150 g bílého smetanového sýru
150 g sušené šunky prosciutto crudo
120 g mrkve
12 plátků toastového chleba
4 šalotky
1 pórek
1 artyčok
1 stonek řapíkatého celeru
máslo
strouhaný sýr grana nebo parmezán
olivový olej extravergine
sůl
pepř
Chlebové "Lasagne" postup:
Všechny druhy zeleniny očistěte a nakrájejte na proužky. Ve velké pánvi na tenké vrstvě oleje restujte na proužky nakrájenou zeleninu, kromě cuket, které přidejte až po prvních 8 minutách. Pak pokračujte v restování ještě 5 minut na živém ohni. Přidejte Smetanu 12% Mlékárna Kunín, osolte, opepřete a oheň vypněte, jakmile se omáčka začne vařit. Sušenou šunku nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi s nepřilnavým povrchem a spolu se 3 lžícemi strouhaného sýru je vmíchejte do zeleninové omáčky.Z plátků chleba odkrojte kůrku, plochou stranou paličky na maso plátky zploštěte, potřete je rozpuštěným máslem a opečte je v troubě. Na talíře vyskládejte jednotlivé „lasagne“ tak, že tři plátky opečeného chleba proložíte 2 vrstvami zeleninové omáčky a kousky smetanového sýru. Navrch dejte trochu zeleninové omáčky, posypte strouhaným sýrem grana a dejte ještě na chvíli do trouby zapéct.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Chlebové "Lasagne""
Zkuste také
Reklama