Rybí karbanátky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Ryby > Ryby sladkovodní i mořské
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 623×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rybí karbanátky ingredience:
1 houska, 2 cibule, 400 g filé z mořského lososa (neba tresky), 1 svazeček pažitky, 1 vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek, 2 lžíce přepuštěného másla, 20 g másla, 20 ml bílého vína, 1/2 g lžičky ostré hořčice, 100 g zakysané smetany
Rybí karbanátky postup:
Housku namočíme do studené vody, poté vymačkame. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na tenká kolečka. Filé pokrájíme na kousky. Kostičky cibule, filé a housku umeleme na masovém strojku. Pažitku nadrobno nasekáme a až na malé množství, které odložíme stranou, ji spolu s vejcem vmícháme do mletého rybího masa. Osolíme je, opepříme, okořeníme muškátem. Vytvarujeme 8 karbanátků. V přepuštěném másle na pánvi je na každé straně opékáme vždy 5 min. dozlatohněda. Cibulová kolečka necháme na másle zesklovatět, poté zalijeme bílým vínem, vmícháme hořčici, zakysanou smetanu, podle potřeby dochutíme, přidáme zbytek pažitky a podáváme.Fotografie
Ohodnoťte recept "Rybí karbanátky"
Zkuste také
Reklama