Rozlítaný španělský ptáček
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Bára
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 40 286×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rozlítaný španělský ptáček ingredience:
500g hovězího masa
1 okurka
2 vejce natvrdo
plátek špeku
1 cibule
pepř, sůl
olivový olej
Maggi
3 silnější kolečka měkkého salámu
2 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce hladké mouky
Rozlítaný španělský ptáček postup:
Naklepeme, osolíme a mírně opepříme maso. Na oleji necháme zesklovatět cibuli pokrájenou na malé kostky, přihodíme maso a osmžíme. Pak přidáme plnotučnou hořčici, všechno promícháme a přilijeme 1,5l horké vody a maso vaříme doměkka. Až maso změkne, dáme do omáčky nakrájená vejce, okurku, slaninu, salám a 15 minut povaříme. Dále smícháme studenou vodu a 3 lžíce hladké mouky. Nalijeme do omáčk a krátce povaříme. Hotovou omáčku dosolíme a dochutíme podle chuti.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rozlítaný španělský ptáček"
Zkuste také
Reklama