Polévka z kapra
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 5 736×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Polévka z kapra ingredience:
hlava z kapra (bez skřelí), vnitřnosti z kapra (mlíčí nebo jikry, nejlépe oboje), po třech kuličkách celého pepře a nového koření, kousek cibule, kostka masoxu, mrkev, petržel, celer, kousek másla, trochu zásmažky, starší rohlík, olej na smažení, majoránka, mletý pepř
Polévka z kapra postup:
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut (do změknutí zeleniny). Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle. Potom přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Polévku zcedíme, do vývaru vložíme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme. Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Polévka z kapra"
Zkuste také
Reklama