Poctivé slovenské halušky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Jarka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 711×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Poctivé slovenské halušky ingredience:
Halušky:
800g syrových brambor
250g hladké mouky
1 vejce
sůl
250g brynzy
1 kysaná smetana
200g slaniny
Poctivé slovenské halušky postup:
Brambory nastrouháme na jemno a smícháme s moukou a vejcem. Osolíáme. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Těsto pasírujeme do vroucí vody přes haluškové síto, krátce zavaříme, když vyplavou napovrch přendáme do mísy.Brynzu nadrobíme a přidáme k haluškám, pak přidáme smetanu a promícháme.
Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi opečeme.
Na talíř dáme porci halušek a dozdobíme osmaženou slaninou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Poctivé slovenské halušky"
Zkuste také
Reklama