Plněné pelmeně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Těstoviny
Autor: Mariana Slámová
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 810×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Plněné pelmeně ingredience:
Na těsto: polohrubá mouka, voda, vejce, trocha soli. Na náplň: půl na půl hovězí a vepřové mleté maso, cibuli, pepř, sůl, (masox, hořčice, smetana, ocet nebo citrón)
Plněné pelmeně postup:
Z ruské (sibiřské) kuchyně - Nejprve si připravíme těsto z vody vejce a mouky jako nudlové těsto ale měkčí (aby by potom šlo dobře spojit). Vyválíme dvě tenké placky. Skleničkou z nich vykrajujeme kolečka. Masovou směs připravíme z vepřového a hovězího mletého masa, do něj přidáme pepř, cibuli na jemno nasekanou, sůl a vše dobře promícháme. Na špičku lžičky nabereme masovou směs dáme na vykrojené kolečko, přehneme v půli a okraje k sobě pevně přitiskneme. Až všechna vykrojená těstová kolečka naplníme, vložíme je do vařící vody (bujónu). Pelmeně jsou hotové když vyplavou. Vybereme je děravou naběračkou. Vedle si připravíme silný hovězí vývar (lze i zkostky). Pelmeně podáváme zalité do půli silným hovězím vývarem. Rovněž lze místo bujónu použít smetanu. Jiná varianta je jen trocha bujónu, pelmeně potřeme ze zhora mírně hořčicí a pokapeme citrónem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Plněné pelmeně"
Zkuste také
Závitky se sardelovou pastou
Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany ... Pokračovat »
Reklama